ΨΗΦΙΣΜΑ Περιφερειακού Τμήματος Συνταξιούχων ΟΤΕ Θεσσαλονίκης για την Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας & πΓΔΜ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Πανελληνίου συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών –Ομίλου ΟΤΕ εκπροσωπώντας τα 3500 περίπου μέλη του στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας και Χαλκιδικής στη συνεδρίαση του στις 3 Ιουλίου 2018, συμμετέχοντας στη πικρία και στο θυμό των συναισθημάτων του Ελληνικού Λαού, για την επαίσχυντη υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ FYROM, για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των δυο χώρων ,παρουσία και των πρωθυπουργών των δύο χωρών, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της, αποφάσισε την έκδοση του κατωτέρου ψηφίσματος
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες και κυρίως ως Μακεδόνες με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας να διαφυλάξουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας
ότι:
1. Αποδοκιμάζουμε τη συμφωνία αυτή ως απαράδεκτη γιατί παραχωρεί όνομα, εθνότητα, γλώσσα, και ιστορία στους γείτονες μας Σκοπιανούς.

2. Η Μακεδονία ως όνομα, ιθαγένεια, γλώσσα και ιστορία για μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
3. Η πλαστογράφηση της ιστορίας που ξεκίνησε από την εποχή του Τίτου με τη απαράδεκτη αυτή συμφωνία νομιμοποιείται.
4. Η απόφαση να υπογραφεί η συμφωνία αυτή στην Ιερή Γη των Πρεσπών συνιστά βεβήλωση ιερού χώρου ποτισμένου με το αίμα των Μακεδονομάχων ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ και πλήθος άλλων
5. Κάνουμε έκκληση αυτή η συμφωνία, να μη αναγνωρισθεί και να μη επικυρωθεί από κανένα ελληνικό κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
6. Απαίτηση του Ελληνικού Λαού η Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της Βουλής με πλήρη ευθύνη, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, θα πρέπει να συμβάλλουν στην επίλυση του μακροχρόνιου αυτού ζητήματος που ταλανίζει την χώρα μας για περισσότερα από 25 χρόνια, με γνώμονα όχι μόνο τη διαφύλαξη της ιστορίας και της υπόστασής μας αλλά και της ασφάλειας και προστασίας των συνόρων της χώρας μας στο παρόν και στο μέλλον
7. Επιθυμούμε ειρήνη και σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες μας αλλά αυτό προϋποθέτει σχέσεις ειλικρινείς και χτισμένες σε στερεές βάσεις
8. Δηλώνουμε ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι και θα Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Για το ΔΣ του περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης

Για το Περιφ. Τμήμα   Θεσσαλονίκης