«Η καρδιά του Σίσυφου»

Πολιτισμός

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον συνάδελφο Κανταρά Τάσο και την δημοσιεύουμε  υποστηρίζοντας την  συγγραφική του  προσπάθεια και ευχόμενοι   το νέο του βιβλίο να είναι καλοτάξιδο.

"Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ

Με την παρούσα επιστολή μου, λαμβάνω τη τιμή και τη χαρά να σας ενημερώσω, ότι μέσω των εκδόσεων “ΤΟΠΟΣ” έχω πραγματοποιήσει την έκδοση τριών βιβλίων, ιστορικών μυθιστορημάτων, το περιεχόμενο των οποίων αναφέρεται σε μια μεγάλη ιστορική περίοδο από το τέλος του δέκατου ένατου μέχρι και τον εικοστό αιώνα. 

  • «Διαρκές Φύλλο Πορείας»,
  • «Ανυπότακτοι Δύσκολων Καιρών» και
  • «Η καρδιά του Σίσυφου»

Στα δύο πρώτα ο Μακεδονικός αγώνας, ο Εθνικός Διχασμός, η Μικρασιατική  περιπέτεια, τα γεγονότα του Μεσοπολέμου, η Κατοχή και ο Εμφύλιος.   Μέσα από τη ζωή και τους αγώνες των απλών ανθρώπων, αναδεικνύονται πλευρές της ιστορικής μας παρακαταθήκης από την οποία πρέπει να διδασκόμαστε .

Το πιο πρόσφατο, το τρίτο μου βιβλίο «Η καρδιά του Σίσυφου», είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στον κόσμο των τοπικών και διεθνών μεταπολεμικών γεγονότων. Ο Σίσυφος της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αμφισβήτησε τους απαράβατους θεϊκούς νόμους, φυλάκισε τον θάνατο και πέτυχε το ακατόρθωτο. Την αθανασία. Για την ασέβεια του η θεϊκή τιμωρία ήταν να κουβαλάει αιώνια τον βράχο, ξανά και ξανά, ως την κορφή του βουνού.  

Οι σύγχρονοι Σίσυφοι είναι όσοι αγωνίζονται και επιμένουν για το δικό τους ακατόρθωτο. Παραβαίνουν τους νόμους των κυρίαρχων και παλεύουν με ανιδιοτέλεια για ανώτερα ιδανικά, κερδίζοντας την αθανασία στη μνήμη και στις συνειδήσεις των ανθρώπων. 

Ο Σίσυφος  του μυθιστορήματος, είναι ένας καθημερινός άνθρωπος που δεν προσπερνά τις προσκλήσεις της ζωής, δε βολεύεται με εύκολες απαντήσεις, χαίρεται, φοβάται, ερωτεύεται, αγωνίζεται για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.    Κάποιες φορές γεύεται τη χαρά της δικαίωσης κι άλλες, ίσως τις περισσότερες, την πίκρα της απογοήτευσης. Η στάση του και η επιμονή του διδάσκουν πως, όσο υπάρχουν άνθρωποι-Σίσυφοι, η κορυφή του βουνού, ο ανοικτός ορίζοντας, ένας καλύτερος κόσμος θα είναι πάντα εφικτός. 

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την ιστορία του τόπου μας, την συναδελφική σας αλληλεγγύη, τους αγώνες που δώσαμε από κοινού στον εργασιακό μας βίο και δίνετε από το νέο σας μετερίζι σήμερα, ευελπιστώ με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε στην υποστήριξη της συγγραφικής μου προσπάθειας.

(τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977268112)

Με τιμή

Τάσος Κανταράς"