ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Όπως είναι γνωστό ο ΕΦΚΑ, μετά προφανώς από εντολή και παρότρυνση  της Κυβέρνησης, προσέφυγε στο ΣτΕ, με το πονηρό ερώτημα, ποιές από τις  αποφάσεις 1880 έως 2003/2019 ( που έκριναν το ν. Κατρούγκαλου)  είναι υποχρεωτικές για την ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και ποιες ΟΧΙ !!

Ας σημειωθεί ότι ελάχιστες, από τις αντεργατικές και αντικοινωνικές  προβλέψεις του Ν 4387/16 – ν. Κατρούγκαλου, έκρινε αντισυνταγματικές η ολομέλεια του ΣτΕ, για τις ΚΥΡΙΕΣ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ .

Για τις μεγάλες και δραματικές περικοπές, του λεγόμενου ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ με οριακή πλειοψηφία το ΣτΕ 13 έναντι 12, έκρινε ότι  είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.

Με αυτή τη προσφυγή ο ΕΦΚΑ, ταυτόχρονα, ζητά να ξανασυζητήσει το ΣτΕ τις δικές του αποφάσεις 2287 έως 2290/15 που είχαν κρίνει παράνομες και  αντισυνταγματικές τις περικοπές των Ν 4051 και 4093/12 και αφορούσαν την κατάργηση των ΔΩΡΩΝ, και τις δραματικές νέες περικοπές στις ΚΥΡΙΕΣ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ από 1/1/2013 και μάλιστα χωρίς ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ .

Αποφάσεις που βέβαια ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ποτέ ούτε η προηγούμενη, ούτε η σημερινή Κυβέρνηση !

Τώρα με μια Πρωτοφανή απαίτηση - μεθόδευση η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΦΚΑ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ), να κρίνει ξανά δικές του  αποφάσεις γιατί αυτές δικαίωσαν τους Συνταξιούχους, και ουσιαστικά του ζητάνε ΑΚΥΡΩΣΕΙ τον εαυτό του!

Αυτό πραγματικά δεν ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ!

Δεν έχει ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ!

Βέβαια δεν είχε την ιδία ευαισθησία, και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, η Κυβέρνηση, να ξανά προσφύγει  στο ΣτΕ για τις αποφάσεις που έκριναν Αντισυνταγματικές τις περικοπές των Ειδικών Μισθολογίων( Δικαστικών, Ένστολων, Πανεπιστημιακών κ.λ) και για τους οποίους  επιστράφηκαν όλες οι μνημονιακές  περικοπές, τόσο  από την προηγούμενη  όσο και από την σημερινή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Έτσι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10/1/20 συζητείται η προσφυγή του ΕΦΚΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  στο ΣτΕ, για τα δυο παραπάνω κρίσιμα και σοβαρά, ΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, που επιχειρεί να αποποιηθεί  τις ευθύνες  η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και να τις  μεταθέσει στο ΣτΕ.

Οι Σύλλογοι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση - παράσταση  ενώ ταυτόχρονα ΚΑΛΟΥΝ σε Παν-Συνταξιοδοτική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 09.00 π.μ  έξω από το ΣτΕ ( Πανεπιστημίου).

Ο Σύλλογος μας, παρά το κενό Διοίκησης, μετά από πρόταση μας και συμφωνία των υπολοίπων παρατάξεων, θα παραστεί στη συζήτηση, με έγκριτο Νομικό.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αποκατάστασης των μνημονιακών περικοπών των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΕΥΘΥΝΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, να προχωρήσει  σε δίκαιη αποκατάσταση και όχι σε ψίχουλα ελεημοσύνης και φιλοδωρήματα .

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΔΩΡΩΝ,

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

ΟΛΟΙ τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10/1/20 και ώρα 09.00 στο ΣτΕ ( Πανεπιστημίου).

Σημ: Τα σοβαρά λάθη, των ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ από 1/1/19 συνεχίζουν παρά τις επισημάνσεις μας, και τις υποσχέσεις του ΕΦΚΑ συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις και  ελπίζουμε με τις  συντάξεις Φεβρουαρίου επιτέλους να διορθωθούν .

 

ΕΝΩΤΙΚΗ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ