ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

  Πολύς λόγος, τεράστιες προσδοκίες, και παραπλανητικές εξαγγελίες γίνονται τις τελευταίες μέρες, δημιουργώντας σύγχυση και ψεύτικες ελπίδες στα  μέλη μας Συνταξιούχους.

1)  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι αυξήσεις από τα αναδρομικά ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τα μέλη μας και όσους συνταξιούχους είχαν υποστεί τις δραματικές περικοπές  προ τις 31/12/14, αλλά  τους Συνταξιούχους δώδεκα (12) επικουρικών ταμείων που υπέστησαν περικοπές απο 1/1/15 και μετά και συγκεκριμένα απο τον Ιούλιο του 2015 έως τον Νοέμβριο 2019.

Ο ν. 4670/20 (ν. ΒΡΟΥΤΣΗ ) επαναφέρει τις Επικουρικές συντάξεις στο ύψος που ήταν στις 31/12/14, δηλαδή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τις μνημονιακές περικοπές που είχαμε υποστεί!

  2) ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  0ι αυξήσεις από τον επανυπολογισμό σύμφωνα με το ν.4670/20 λόγω  αύξησης των συντελεστών αναπλήρωσης άνω των 30 χρόνων ασφάλισης, είναι πολύ μικρή και αφόρα ελάχιστους συναδέλφους μέλη μας. Μια μικρή αύξηση θα έχουν μόνο  οσοι συνάδελφοι έχουν πάνω απο 30 χρόνια ασφάλισης και ταυτόχρονα έχουν συνταξιοδοτηθεί κοντά στο 2016. Όσο προς τα πίσω εχει γίνει η συνταξιοδότηση τοσο μειώνεται αυτή η “αύξηση” και μηδενίζεται περίπου στο 2009!

Αυτή βέβαια την "αύξηση " θα την λάβουν σε πέντε ετήσιες δόσεις με αρχή γενομένης την  01/01/2021.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μελών μας, που είχαν θετική διάφορά, δηλαδή “ΧΡΕΟΣ” το πολυ-πολυ θα έχουν μια μικρή μείωση του ΧΡΕΟΥΣ ! και θα το εξοφλούν απο τις προσδοκώμενες αυξήσεις απο 01/01/2023 !

Ο επανυπολογισμός του v. ΒΡΟΥΤΣΗ ήταν να γίνει ΙΟΥΛΙΟ, τώρα μιλούν για ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ – ΟΚΤΩΒΡΙΟ και κάνεις δεν ξέρει με βεβαιότητα ποτέ και αν τελικά θα γίνει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:

Τίποτα δεν προσδοκούμε και τίποτα δεν θα πάρουμε απο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ παρ’ όλα τα παραπλανητικά και ανεύθυνα που εξαγγέλλονται.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ο Κος ΒΡΟΥΤΣΗΣ  έχουν χρέος να τηρήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και ΟΧΙ να εμπαίζουν και να προσβάλουν τους Συνταξιούχους