ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣτΕ για την ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΦΚΑ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγινε τηλεδιάσκεψη του ΣτΕ για τη συζήτηση της προσφυγής του ΕΦΚΑ-ΒΡΟΥΤΣΗ (κατά της  2287/15 απόφασης του ΣτΕ ) που είχε συζητηθεί στις  10/1/20.

Η 2287/15 απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ  ήταν η ιστορική απόφαση που δικαίωνε τους Συνταξιούχους, μιας και είχε χαρακτηρίσει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τις μνημονιακές περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την ολική κατάργηση των ΔΩΡΩΝ (400-200-200) από 1/1/13 και μετά.

Η εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ, για θέμα που είχε συζητήσει και αποφασίσει η ολομέλεια του ΣτΕ, ήταν μια πρωτόγνωρη δικονομικά μεθόδευση, διότι  την ένσταση την κατέθεσε κατά των συνταξιούχων ο ΙΔΙΟΣ ο υπουργός Εργασίας  Ιωάννης Βρούτσης  στις 27  Νοέμβριο  2019 και μάλιστα,  όταν ένα μήνα  πριν την υποβολή της  ένστασης δήλωνε σε συνέντευξη του  πως <<θα ικανοποιηθούν πλήρως οι συνταξιούχοι  που δικαιούνται αναδρομικών (Ναυτεμπορική   Δευτέρα 7  Οκτωβρίου 2019 ώρα 13.11).

Ο δε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε κατηγορηματικά στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019  στην ΔΕΘ  ότι <<Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά  των συνταξιούχων >>.

Μήπως η  νέα  προσφυγή στο ΣτΕ, έγινε για να αποποιηθεί την πολιτική ευθύνη και το  πολιτικό κόστος της ΑΡΝΗΣΗΣ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν για τη συζήτηση της προσφυγής μιλούν για ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΚΥΡΩΣΗ  της 2287/15 απόφασης του ΣτΕ, και δικαίωσης της προσφυγής του ΕΦΚΑ-ΒΡΟΥΤΣΗ, εκτός από το διάστημα ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 (απόφαση ΣτΕ) έως ΜΑΙΟΣ 2016 (ν. Κατρούγκαλου) και μόνο για όσους συνταξιούχους είχαν ασκήσει αγωγή.

Εκείνο όμως που είναι βέβαιο, μέχρι τώρα ΑΠΟΦΑΣΗ δεν ΥΠΑΡΧΕΙ.

Είναι πιθανό να υπάρξει και άλλη διάσκεψη, ενώ η απόφαση αναμένεται  προς το τέλος ΙΟΥΝΙΟΥ, η οποία θα έχει μεγάλο και πολυσήμαντο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης των Συμβούλων, τόσο σε σχέση με το σκεπτικό των συναδέλφων τους του 2015, (αρκετοί θα είναι ίδιοι) όσο και με το σκεπτικό του Ανώτατου  Ειδικού Δικαστηρίου, που είχε χαρακτηρίσει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τις ΙΔΙΕΣ μνημονιακές περικοπές των Δικαστικών, Πανεπιστημιακών και των Ειδικών Μισθολογίων, στους οποίους ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΛΕΣ οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μπορεί και πρέπει να λυθεί με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, να σταματήσει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τις υπεκφυγές και τις δικολαβικές μεθοδεύσεις και να προχωρήσει σε έστω και σταδιακή αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών, όπως είχε διακηρύξει προεκλογικά Οτιδήποτε άλλο θα είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !

Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ έχουν ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΗ απαίτηση για ίση μεταχείριση και ΔΙΚΑΙΗ λύση, στην αποκατάσταση των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ τους.

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ έως ότου ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Υ.Γ.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν καταγγελίες από συναδέλφους ότι τους καλούν δικηγορικά γραφεία και τους προτείνουν να κάνουν... αγωγές και μάλιστα τους θέτουν και προθεσμία μέχρι τέλος Μαΐου.

Καλούμε όλους τους Συνάδελφους να μην προχωρήσουν σε αγωγές και ειδικά ατομικές με υψηλό κόστος, παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις και αν χρειασθεί το προεδρείο του Συλλόγου μας έγκαιρα και υπεύθυνα θα σας ενημερώνει.