Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ΔΕΘ 2024

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Βρεθήκαμε σαν σύλλογος μαζί με την ΑΓΣΣΕ και άλλα σωματεία στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9/2024 για να εκφράσουμε δημόσια την αγωνία μας
ζητώντας από τον Πρωθυπουργό Κύριο Κ. Μητσοτάκη να μας ακούσει και να επιλύσει επιτέλους, τα σοβαρά - υπαρξιακά οικονομικά προβλήματα των Συνταξιούχων μελών μας. 
 Ως η πιο ευάλωτη και η πλέον αδικημένη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ομάδα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
1. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ για ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού και όχι εποχικά επιδόματα ελεημοσύνης (ανεξάρτητα από την λεγόμενη προσωπική διαφορά)
2. Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και της ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και σε όλα τα βασικά προϊόντα διατροφής.
3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) που αποτελεί διπλό ΑΔΙΚΟ και δυσβάσταχτο ΦΟΡΟ και επιβάλλεται μόνο στους Συνταξιούχους, μειώνοντας δραματικά τις ΚΥΡΙΕΣ αλλά και τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  
4. Ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας ΥΓΕΙΑΣ με προσλήψεις σε Ιατρικό και κυρίως σε νοσηλευτικό Προσωπικό στο κέντρο και στη περιφέρεια, με ανανέωση και ενίσχυση εξοπλισμού και μέσων, ώστε να παρέχονται δωρεάν, ανθρώπινες και αξιοπρεπείς παροχές ΥΓΕΙΑΣ, σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους ανήμπορους Συνταξιούχους που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους αλλά και υψηλότατες εισφορές υπέρ Υγείας. 
5. Καταβολή του 70% του ποσού στις κύριες Συντάξεις Χηρείας ανεξάρτητα από το αν λαμβάνει ή όχι και εξ’ ιδίου δικαιώματος, δική της/του κύρια Σύνταξη.
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ και ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ καταβληθέντων Συντάξεων αλλά απεναντίας προστασία και ενίσχυση των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ανεξάρτητα αν λαμβάνει η όχι δική του/της ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ γιατί εχουν φορολογηθεί αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν πληρωθεί στο ακέραιο και γιατί είναι στοιχειώδεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ υποχρέωση του κράτους, η υποστήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι Συνταξιούχοι ΧΗΡΕΙΑΣ. 
6. Να μην μειωθούν αλλά να εξισωθούν - ενιοποιηθούν προς τα πάνω, οι παροχές σε χρήμα του ΕΟΠΥΥ, καθώς η έκρηξη της ακρίβειας και του πληθωρισμού, έχουν μετατρέψει και αυτές τις παροχές σε μικρά βοηθήματα που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση, το κόστος υπηρεσιών και τις πραγματικές δαπάνες των Ασφαλισμένων.
Οι Συνταξιούχοι είναι Πολίτες με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, που με την εργασία τους έχουν εκπληρώσει αλλά και συνεχίζουν να εκπληρώνουν όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κράτος και την Πολιτεία γι’ αυτό και απαιτούν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΗΤΑ για μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ .
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!
Όλοι μαζί
ΕΝΩΤΙΚΑ- ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας.
Για το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης
Ο Πρόεδρος     
Χαρισόπουλος Κώστας Ο Γ. Γραμματέας    
 Αλεξίου Γαβριήλ