ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Άνοιξε η πλατφόρμα του eΕΦΚΑ για την εγγραφή σε προσωπικό γιατρό, για τους  Ασφαλισμένους από Δευτέρα 1η Αυγούστου

Όσοι είχαν οικογενειακό γιατρό δεν χρειάζεται να ξαναεγγραφούν.

Η εγγραφή σε προσωπικό γιατρό γίνεται με τους εξής τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Όσοι/ες δεν μπορούν να εγγραφούν μόνοι τους, μπορούν να εγγραφούν στο ΚΕΠ της περιοχής τους ή στο ιατρείο του γιατρού τους, με τον ΑΜΚΑ και τα λοιπά προσωπικά τους στοιχεία.

Όπως είναι γνωστό  πρέπει έως 1/10/22 όλοι οι Ασφαλισμένοι άνω των 16 ετών, να είναι εγγεγραμμένοι σε προσωπικό γιατρό.

Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από την 1/10/2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους .

Παράλληλα από την 1/1/2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

Τα προβλήματα πολλά, κυρίως για όσους/ες δεν έχουν κινητό τηλέφωνο, αλλά και επειδή οι προσωπικοί γιατροί είναι πολλοί λίγοι, για αυτό ελπίζουμε η Κυβέρνηση να ακούσει τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις μας και να μην ξεκινήσει  την επιβολή προστίμων και ποινών !

Εν μέσω θύελλας της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των συνθηκών του κορονοϊού, αυτό θα είναι εγκληματικό για τους εξαντλημένους  Συνταξιούχους! Οι Συνταξιούχοι έχουν εξαντληθεί οικονομικά, δεν έχουν πλέον άλλες αντοχές, απαιτούν ελάχιστη κοινωνική υπευθυνότητα και σοβαρότητα από την πολιτική και Κυβερνητική εξουσία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

          Για το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης

Υπογραφή_Προέδρου-Γραμματέα_εγγρωμο.jpg