ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ συνέχεια

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Α)  Για όσους η Συνταξιοδοτική  απόφαση δεν είχε εκδοθεί το 11μηνο (Ιούνιος '15 έως Μάιος '16)

Πρέπει να γίνει ΑΙΤΗΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ προς τον e-ΕΦΚΑ, τ. ΤΑΠ – ΟΤΕ, από όλους που το διάστημα  Ιούνιος '15 έως Μάιος '16 ήταν υπό διεκπεραίωση η απόφαση οριστικής Σύνταξης τους. Σε όσους δηλαδή επέστρεψαν μικρό μέρος των μνημονιακών περικοπών, είτε έπαιρναν, είτε όχι προκαταβολή Σύνταξης. Αφορά σχεδόν αποκλειστικά, όσους συναδέλφους ήταν σε εκκρεμότητα  από το 2014, η έκδοση απόφασης οριστικής Συνταξιοδότησης από το τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ και η οποία εκδόθηκε είτε, στο μεσοδιάστημα (Ιούνιος ’15 – Μάιος ’16) είτε μετά το Μάιο του ’16.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, επεστράφησαν ως κρατήσεις – αναδρομικά μόνο το ποσό των κρατήσεων του Ν. 4051 & 4093/12, που αντιστοιχούσαν στο ποσό της προσωρινής Σύνταξης!!

Έτσι, οφείλουν να επιστρέψουν και το υπόλοιπο ποσό των μειώσεων – κρατήσεων που έγιναν με την έκδοση της απόφασης οριστικής Συνταξιοδότησης, το οποίο και παρακράτησαν και το οποίο είναι αρκετά μεγαλύτερο, (πολλαπλάσιο) του ποσού που επέστρεψαν στις 23 ή 26/10/20.

Η απάντηση του ΕΦΚΑ για το ανωτέρω θέμα είναι ότι, έως το τέλος του έτους αυτά τα ποσά θα επιστραφούν στους δικαιούχους. 

Η σχετική Αίτηση - Ένσταση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποστέλλονται μέσω e- mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟ τ. ΤΑΠ- ΟΤΕ

Β) Για τους χήρους, χήρες και κληρονόμους μετά τον Ιούνιο του ‘15.

Μέχρι 15 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική σελίδα, για τα αναδρομικά των "συντάξεων χηρείας" – κληρονομιάς και θα αφορά θανόντες μετά τον Ιούνιο '15.

Αυτά που θα απαιτούνται είναι :

1) Ενημερωτικό Σύνταξης

2) Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών

3) Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς

Για όποιες άλλες περιπτώσεις λαθών στα αναδρομικά, οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ θα υποβληθούν στον e-ΕΦΚΑ, τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, στο τμήμα πληρωμών.  

Έτσι και αλλιώς αυτά προγραμματίζονται να δοθούν στο τέλος του έτους.